Musikbrev 3 – 2019

Kära kammarmusikvänner!
Luleå kammarmusikförening hälsar Er varmt välkomna till

F ö r s o m m a r k o n s e r t
Onsdag 5 juni 2019 kl 1900
Kulturens hus, Lilla salen

Kulturskolans kammarorkester möter Jenny Välitalo
Konserten kommer att omfatta en repertoar som inkluderar nu levande kompositörer och även lyfta fram kvinnliga kompositörer från olika epoker.

Jenny Välitalo kommer också själv att spela några solostycken förutom den repertoar som hon gör tillsammans med Kulturskolans kammarorkester. Det blir ett blandat program med bland annat Telemanns konsert för viola och stråkorkester, folkvisor från olika delar av världen och svensk folkmusik.

Filosofie doktor Jenny Välitalo, ursprungligen från Gammelstad, har framträtt som solist och orkestermusiker på fem kontinenter. Som professor och pedagog har Jenny undervisat, gett mästarkurser och föreläsningar i över tjugo länder och arbetat med kulturskolelever i åldrarna fyra månader till nittiotvå år.

Jenny Välitalos musikaliska karriär började vid fyra års ålder i Nederluleå församling och fortsatte vid Luleå kulturskola. Efter studier vid Musikkonservatoriet i Falun, Edsbergs Musikinstitut och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm flyttade Jenny till Boston, USA. Som Fulbrightstipendiat vid New England Conservatory of Music studerade hon för professor Carol Rodland och dirigenten Benjamin Zander. Efter filosofie doktorsexamen vid Eastman School of Music, University of Rochester i New York, har Jenny arbetat som professor, solist, forskare och förestått Eastmans El Sistema med program för barn och ungdomar i utsatta områden. El Sistema är en global visionsdriven musikrörelse som ger barn och unga möjlighet till en positiv utveckling genom att spela och sjunga tillsammans i orkester och kör, med repertoar inom konst- och folkmusik.

 

Vår nästa konsert onsdag 18 september 2019 kl 1900 i Kulturens hus, Lilla salen
Mästarnas musik på klassisk gitarr och flöjt
John Elénius, gitarr, & Jens Johansson, flöjt, ger konsert med musik av Astor Piazzolla,
Lars Gullin, Carl Philipp Emanuel Bach och Johann Sebastian Bach

God Jul!

Luleå Kammarmusikförening vill önska alla medlemmar, och övriga kammarmusikvänner, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi ser fram emot att se er under våra konserter år 2015!

// Styrelsen