Kallelse till Årsmöte

Ärade medlemmar i Luleå kammarmusikförening! Ni kallas till årsmöte

måndagen den 25 maj 2015 klockan 19.00
hos
Birgit Hassler
Fredsgatan 3 i Luleå

Sedvanliga årsmöteshandlingar kommer att delas ut vid årsmötet.

Varmt och hjärtligt välkomna!

Jag ber att få framföra föreningens stora tack till Er för att Ni på olika sätt har bidragit med värdefulla stöd för vår förening under det gångna verksamhetsåret främst genom besök på våra konserter, medlemsavgifter och verksamhetsbidrag. Det är ock med stor glädje vi ser att nya medlemmar har funnit vägen till vår förening. Den medlem som värvar en ny medlem till föreningen premieras med en fribiljett till valfri konsert i Kammarmusikföreningens utbud.

Föreningen har under året fått välbehövliga och uppskattade sponsorsbidrag från Frimurarlogerna i Luleå, NRT Ekonomikonsult AB, Bellis Blommor och Doktorerna Hassler AB. Ekonomin vilar, utöver nämnda sponsorsbidrag, på medlemsavgifter och publikintäkter, på bidrag från Luleå kommun och Statens Kulturråd.

Satsningen på ungdomar har under 2014, utöver vad som har skett genom val av konserter, inneburit att ungdomar alltid erbjuds ett lägre biljettpris vid föreningens arrangemang och därutöver ett begränsat antal fribiljetter till elever och studenter vid Kulturskolan, Gymnasieskolans estetiska program och Luleå Tekniska Universitet.

Luleå kammarmusikförening har för våra medlemmar fått ett erbjudande från kammarmusikfestivalen Hindsgavl i Middelfart i Danmark. Festivalen vid det vackra slottet sker 6-16 juli i år och alla konserter är onekligen på imponerande hög nivå. Programmet kan ses på festivalens hemsida www.hindsgavlfestival.dk

Erbjudandet är 12 % rabatt för biljettyper med övernattning, som ni kan beställa via hemsidan eller genom att kontakta festivalchefen, Bernard Villaume per telefon +4528141841 eller mail bernard@hindsgavlfestival.dk

Erbjudandet gäller vid bokningar före den 1 juni 2015. Kom ihåg att vid varje kontakt meddela att ni kommer från vår förening.

Festivalen är en av Skandinaviens ledande med 20 konserter under perioden 6-16 juli 2015, bland annat med Martin Fröst, Ian Bostridge, Jean-Guihen Queyras, Alina Ibragimova, Alexandre Thauraud, Steven Osborne, m.fl. Festivalen beskrevs så här av kulturredaktören i den danska tidningen Politiken:

”.. Fyrtornet bland de klassiska musikfestivalerna är utan tvekan Hindsgavl Festival som lockar med ett program på så internationellt och så konnässör högt nivå, att den helt enkelt måste räknas som landets finaste klassiska sommar musikfestival.”

Musiker och publik bor på slottet för några dagar och blir en del av en liten musikalisk gemenskap som verkligen förtjänar Danmarks vackraste omgivningar. Atmosfären är fantastisk, totalt lugn och man kan bada, löpa turer i skogen längs Lilla Bält, lyssna till spontana stycken och njuta gastronomin. Alla dessa härligheter öppnar sinnet för eftermiddagens och kvällens konserter.

Inför det nya spelåret är det min för­hopp­ning, att vi får alltfler med­lem­mar, sponsorer och konsertbesökare, som vill lyssna och låta sig in­spireras av den stora musi­ken i det lilla for­matet och verksamt bidra till att främja intresset för kammarmusik av yppersta klass i Luleå. Nya medlemmar och sponsorer är en förutsättning för att vi även fortsättningsvis skall kunna arrangera kammarkonserter i Luleå. Våra bidrag från stat och kommun förutsätter enskildas ekonomiska stöd främst genom medlemsavgifter och sponsorbidrag.