Om oss

Luleå Kammarmusikförening i sin nuvarande form bildades den 13 november 1995 och har sedan den dagen verkat för sitt ändamål att främja kammarmusikintresset i Luleå främst genom att anordna konserter på hög nationell nivå. Vårt första arrangemang den 4 januari 1996 i Stadshotellets festivitetssal blev också det som fortfarande är det största som vi har vågat oss på; en konsert med Moskvas kammarsolister bestående av 25 musiker förutom dirigent och sångsolist. Denna konsert gav musikåret 1996, och vår förening, en flygande start, och vi har därefter varje år arrangerat minst fyra konserter.

Närmast otaliga är de musiker som har framträtt i Ebeneser, på den scen som under åren intill invigningen av Kulturens hus disponerades av föreningen – Martin Fröst, Per Tengstrand, Dag Achatz, The Lark Quartett, Cecilia Zilliacus, Göran Söllscher, Staffan Scheja, Al Ayre Espanol, Olle Persson, Love Derwinger med Krister Henriksson och många flera.

Luleå kammarmusikförening satsar också på musiker med lokal anknytning, och hemvändare bland andra kan nämnas Harjukvartetten, Björn Ejdemo, Arvinderkvartetten, Pumakvartetten, Arvid Johansson, Solgerd Israelsson. Föreningen vill också verka för att stimulera musikintresset bland yngre och ger därför elever vid kommunens kulturskolan och kulturgymnasium möjlighet att till starkt reducerat pris ta del av vårt konsertutbud. Sedan invigningen i januari 2007 är det ett nöje för föreningen att använda Kulturens hus Lilla sal för vår verksamhet.

Har du frågor och funderingar över vår verksamhet, tveka inte att kontakta styrelsen via adresserna på kontakt-sidan.
Föreningens stadgar finns att finna här.
Verksamhetsplan för 2018 finns att finna här.