Nya styrelsen hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt verksamhetsår!

Under verksamhetsåret 2015-2016 har jag fått förtroendet att vara ordförande i Luleå Kammarmusikförening.
Ett uppdrag som jag tackat ja till i den trygga förvissningen att den övriga styrelsens ledamöter bidrar med såväl bred som djup kammarmusikkompetens.

På vårt första styrelsemöte den 9 juni 2015, formerades den nya styrelsens ansvarsområden. Där är en nyhet att vi har bildat ett programråd med uppdrag att vara ett arbetsutskott inför beslut om kommande program. Åke Hansson är sammankallande. Självklart tar programrådets ledamöter emot förslag från Er medlemmar. Skicka då ett mail till program@lkmf.se.

Sekreterare: Åke Hansson
Kassör: Ida Näslund
Sponsoransvarig: Birgit Hassler (Barbro Skoglund adj.)
Webbansvarig: Johan Albihn
Presentansvarig: Ingri Vestin
Presentationsansvarig: Börje Ekström

Programråd: Åke Hansson, Birgit Hassler, Johan Albihn samt Börje Ekström

Det ska bli ett spännande år med ett förhoppningsvis mångfacetterat program där ”Kammarmusik – den stora musiken i det lilla formatet” står i fokus, för att citera vår tidigare ordförande Äke Hansson.

Med hopp om en livgivande sommar i kammarmusikens tecken och en välkomsthälsning till verksamhetsåret 2015-2016!

Barbro Skoglund
Ordförande Luleå Kammarmusikförening

PS.
Under en lång följd av år har jag haft förmånen att vara ordförande i Luleå Kammarmusikförening och möta föreningens medlemmar i ett engagerat och innerligt intresse för kammarmusik på hög nationell nivå. Nu är hög tid att låta stafettpinnen som ordförande gå vidare i styrelsen till Barbro Skoglund. Själv blir jag kvar som sekreterare och programråd. Barbro kommer att på bästa sätt föra föreningen vidare i sitt engagemang och intresse för att bidra till ett rikt musikliv i Luleå.

Det är styrelsens förhoppning, att Du är nöjd med Ditt gångna år 2014 som medlem i vår förening. Stödet från medlemmar, konsertbesökare och sponsorer är av avgörande betydelse för vår verksamhet, både därför att medlemsavgifter, biljettintäkter och sponsorbidrag utgör en väsentlig del av de medel som vi kan disponera för våra arrangemang, men också genom att antalet betalande medlemmar och konsertbesökare är en mätare på den betydelse som vår verksamhet har inom vår kommun.

Medlemsavgiften, som löper under kalenderår, är för 2015, som tidigare, 200 kr per person. Använd hemskickat bankgiroinbetalningskort, eller detaljer under Bli Medlem, för ert fortsatta stöd för vår förening.

Till Dig som ännu inte är medlem. Passa på att bli medlem i Luleå Kammarmusikförening, så stödjer Du vårt engagemang och bidrar till ett rikt musikliv i Luleå!

Vi ser fram emot att få mötas vid vår nästa konsert onsdagen den 23 september 2015 kl. 19.00 i Kulturens Hus, Lilla Salen, under rubriken ”Klassisk afton”. Vi får då möta flöjtisten Sareidah Hildebrand och gitarristen Joakim Lundström som tillsammans bildar Haga Duo. Två mycket skickliga musiker som profilerar sig genom en stark scennärvaro och ett unikt samspel. Duon bildades 2010 och har på kort tid fått ett stort genomslag. Med sin förkärlek för det lilla formatet bjuder de in sin publik till ett nära och personligt möte i kammarmusikens tecken. Humor, nyfikenhet och kärlek till musiken skapar en stark konsertupplevelse. De kommer att spela verk av bland andra J. S. Bach (1685-1750) Anton Diabelli (1781-1858) W.A. Mozart (1756-1791) Franz Schubert (1797-1828).

Väl mött!

Åke Hansson