Ordföranden har ordet

Nu stundar snart ett nytt, spännande musikår 2024. Välkomna till det!

Föreningens konserter under 2023 har varit välbesökta, spännande och väl genomförda föreställningar, vid flera tillfällen med fullsatt kafé-salong. Det är både glädjande och förhoppningsfullt inför framtiden.

Vad vi behöver inför den spännande musikframtiden är fler medlemmar i föreningen, Jag hoppas ni som läser detta och kommer till våra konserter blir våra medlemmar och på det sättet bidrar till trygghet i framtiden.

Våren 2024 är bokad och klar på alla sätt. Ni kan se programmet här på hemsidan. Alldeles särskilt glada är vi för konserten i april med Piteå Musikhögskolas sångstudenter, som tar oss på en resa till salongerna i Stockholm och Paris under 1920-talet. Vi kommer säkert att möta de sångarna framledes på olika scener, det är jag övertygad om.

Konserten i mars är också speciell genom att de båda musikerna gjort djupdykningar i den mesopotamiska musiken genom tiderna, bl a Armenien och Kurdistan och kombinerar det med vår europeiska klassiska tradition. Mesopotamien kallas ju ibland för ”Kulturens vagga” och det kommer att märkas i konserten.

Flera av vårens internationella musiker känner ni säkert igen: Helge Kjekshus, som arbetat i Piteå lång tid och Brusk Zanganeh som varit violinist i Norrbotten NEO och Norrbottens kammarorkester. Han är nu förste violinist i Uppsala Kammarorkester och Uppsala Kammarsolister och undervisar framtidens musiker på flera håll i världen.

Vi har fortfarande gratis entré för alla under 25 år, de kan hämta sina biljetter i kassan mot uppvisande av leg. Föreningens medlemmar har förstås sänkt biljettpris, ange bara den kod som ni har vid kassan.

Så jag hoppas vi ses på vårens konserter! De är som vanligt i Kulturens Hus/Lilla salen kl 19.00 och är ungefär 2×45 minuter med 20 minuters paus, så ni hinner hämta kaffe/te eller ett glas vin till kaféborden inför andra delen av konserten. Jag önskar er en fin musikvår med mycket av det som är vårt motto ”Den stora musiken i det lilla formatet”. Varmt välkomna 2024!

Majlis Granström
Ordförande

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i september 2023

Kära Vänner av den stora musiken i det lilla formatet!
Luleå kammarmusikförening hälsar er varmt välkomna till en afton med varma hösttoner med Christian Svarfvar och Johan Ullén.

Varma hösttoner
Christian Svarfvar, violin & Johan Ullén, piano

Onsdag 13 september kl. 1900 Kulturens hus, Lilla salen

Månadens musikbrev hittar du nedan i sin helhet.

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i maj 2023

Kära Vänner av den stora musiken i det lilla formatet!
Varmt välkomna till en finstämd kväll med klassisk gitarr av yppersta klass. Vi kommer att bjudas musik i tid från Bach till Gärdestad

Från Bach till Gärdestad med Fred Holmlund
Fred Holmlund, akustisk gitarr

Onsdag 10 maj 2023 kl. 1900 Kulturens hus, Lilla salen

Månadens musikbrev hittar du i sin helhet nedan.

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i februari 2023

Varmt välkomna till en kväll med förföriska tangotoner, italienskt vemod och elegant fransk espri jämte den spännande svenske tonsättaren Johan Ullén och en minst sagt stämningsfull kväll.

CAFÉ 1930 med Norrbotten NEO
Nils-Erik Sparf, Robert Ek, Mårten Landström och Nikolay Shugaev

Torsdag 9 mars 2023 kl. 1900 Kulturens hus, Lilla salen

Månadens musikbrev hittar du i sin helhet nedan.

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i januari 2023

Välkomna till ett nytt spännande år med Luleå kammarmusikförening i vårt vackra Kulturens hus. Vi inleder året med konsertprogrammet

Vindtro blæserkvintet från Köpenhamn
Erika Tani, oboe, Kamilla Bentzen, klarinett, Julie Norén Solevad, horn,
Harald Tørning Svendsen, fagott, Kristín Ýr Jónsdóttir, flöjt

Torsdag 2 februari 2023 kl. 1900 Kulturens hus, Lilla salen

Månadens musikbrev hittar du i sin helhet nedan.

Ordföranden har ordet

God fortsättning på det nya året till medlemmar och alla övriga som läser vår hemsida!

2022 var ett härligt musikår med precis det som är vårt motto ”Stor musik i det lilla formatet” och vi är glada att vi med hjälp av våra ekonomiska bidragsgivare Luleå kommun och Statens Kulturråd samt föreningens medlemmar kan hålla den nivån. 

Nu stundar ett nytt musikår och ni kommer att få program tillsammans med möjlighet att betala medlemsavgiften inom kort. Ni kan också läsa programmet här på hemsidan och det kommer annonsering i vanlig ordning under året. Det är spännande konserter kan jag lova.

Jag vill särskilt sätta fokus på några programpunkter: I februari gästas vi av en blåsarkvintett från Den danske musikhögskole genom samarbete med den danska ambassaden. Vi hoppas att deras ambassadör kommer till konserten också .

Under året gör Norrbotten NEO sina två sista konserter med Region Norrbotten som sin huvudman. Ensemblen har gjort två program speciellt för vår förening i mars och november. Det blir idel kända kompositörer med musik som jag tror ni kommer att känna igen och tycka om, bl a makarna Schumann, Astor Piazolla och Heitor Villa Lobos.

Jag hoppas ni kommer att tycka om programmet för 2023. Ni är välkomna och ta gärna med er gäster. Om ni läser här på hemsidan om biljettpriser, så kan ni se att studerande 20-25 år har lägre biljettpris och alla upp till 20 år har fritt inträde. Vi vill med det ge ungdomar möjlighet att bekanta sig med den klassiska musiken. Ett extra välkommen till dem!

Vi ses i Kulturens Hus lilla sal under 2023! Väl mött och välkomna! Majlis Granström, ordförande i Luleå Kammarmusikförening

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i november 2022

Varmt välkomna till denna afton med flöjt och piano i klassisk mu-sik, gregorianska sånger och poesiläsning om ett fascinerande livsöde från början av 1000-talet. Kammarmusik och kvinnohistoria med Sofia Sahlin på tvärflöjt och Asuka Nakamura på piano.

tisdag den 22 november kl. 1900 i lilla salen, Kulturens hus

Månadens musikbrev hittar du i sin helhet nedan.

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i oktober 2022

Varmt välkomna till en musikalisk högtidsstund bland barockmusik och
folkmusik med två av Sveriges främsta nyckelharpspelmän. Från Bach till Sahlström & beyond med Erik Rydvall och Torbjörn Näsbom

onsdag den 26 oktober kl. 1900 i lilla salen, Kulturens hus

Månadens musikbrev hittar du i sin helhet nedan.

Musikbrev

M E D L E M S B R E V i augusti 2022
Kära kammarmusikvänner!
Luleå kammarmusikförening hälsar Er varmt välkomna till ”Ett gränslöst program med
GlesbygdsDivan Carina Henriksson, Roger Norén & Tatu Kantomaa”

onsdagen den 7 september kl. 1900 i lilla salen, Kulturens hus.

Månadens musikbrev hittar du i sin helhet nedan.
MUSIKBREV i aug 2022.pdf