Musikbrev 1 – 2019

Kära Vänner av den stora musiken i det lilla formatet.
Välkomna till ett nytt spännande år med Luleå kammarmusikförening i vårt vackra Kulturens hus. Vi inleder året med konsertprogrammet.

Eskapader för två violiner
med verk av bland andra Jean-Marie Leclair (1697-1764) Miklós Rózsa (1907-1995) och Gaetano Donizetti (1797-1848)
Onsdag 20 februari 2019 kl 1900 Kulturens hus, Lilla salen

Duo Weber – Ronnie och Ellinor Weber
Ronnie och Ellinor Weber har studerat, spelat och levt tillsammans sedan 1992. De träffades på Musikkonservatoriet i Falun och fortsatte sedan till Malmö Musikhögskola och Royal College of Music i London där bägge utexaminerades med betyget ”with distinction”. De spelar nu tillsammans i Weber Duo och Weberkvartetten samt i Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall, där Ronnie är stämledare. Med Weberkvartetten vann de 2005 ”Ung och Lovande” och har sedan dess spelat på de flesta kammarmusikscener i Sverige, medverkat på välrenommerade festivaler, spelat in för radio och TV och samarbetat med flera av Sveriges främsta musiker och tonsättare. Åren 2005-2010 var de även Quartet in Residence på Murberget, Länsmuseet Västernorrland där de kom att utforska en mycket ovanlig och spännande repertoar. Ronnie är även solist och kammarmusiker i andra sammanhang och undervisar på Kapellsbergs Musikskola, Härnösand Folkhögskola.

Väl mött till ett nytt kammarmusikår med Luleå kammarmusikförening!