Musikbrev i januari

Kära kammarmusikvänner!
Luleå kammarmusikförening hälsar Er varmt välkomna till Norrbotten NEO – 10 år i musikens tjänst den 26 januari 2017 kl 19 i Kulturens hus, Lilla salen

Vi börjar kammarmusikåret 2017 genom att bjuda in till en jubileumskonsert torsdagen den 26 januari kl 19 i Kulturens hus, Lilla salen. Jubilaren är kammar-ensemblen Norrbotten NEO, som nu fyller tio år. Kvällens konsertprogram bjuder på musikernas, publikens och branschens favoriter – ett program som verkligen speglar ensemblens själ. Kvällens dirigent är Petter Sundkvist, en av de som varit med sedan starten 2007. Kom och lyssna på denna ensemble som ligger i musikens framkant och som idag blivit en omistlig del av det samtida svenska musiklivet. I många år drömde ett par eldsjälar hos Norrbottensmusiken om en professionell kammarensemble i länet. För tio år sedan blev drömmen verklighet med råge, när Norrbotten NEO bildades. Sedan dess har genomslaget i det svenska musiklivet även fått internationella dimensioner.

Norrbotten NEO har sin storhet i att förena teknik och kompetens, klassisk skönhet och elegans, och därmed anta de utmaningar som vår tids tonsättare ställer, säger Petter Sundkvist.Han är professor i orkesterdirigering vid Luleå tekniska universitet och var ensemblens konstnärliga ledare de första sex åren. Han slår fast att den nu är en omistlig del av det svenska musiklivet, ja i vissa avseenden dess dynamo.

Visst har det begåtts misstag och en del projekt har inte nått hela vägen. Så bör det vara i en verksamhet som vill visa nya vägar framåt. Idag är jag omåttligt glad över förmånen att ha varit en del av den pionjärsverksamheten, säger Petter Sundkvist.

Mer information om konserten hittar ni här.