Musikbrev i mars 2016

Kära kammarmusikvänner!

Luleå kammarmusikförening hälsar er varmt välkomna till
Norrbotten NEO – New Sweden
31 mars 2016 kl. 19 i Kulturens Hus, Konsthallen

I det långsiktigt upplagda projektet New Sweden kartlägger Norrbotten NEO de samtida strömningarna bland de svenska tonsättarna. I programmet New Sweden 2016 fördjupas bilden av ett mångfacetterat landskap – fullt av reflektion, spegeltrick och estetiska vågrörelser. Här är också det kammarmusikaliska i fokus. Musiken framförs helt utan dirigent, vilket skapar en nerv utöver det vanliga. Pulsen och den gemensamma andningen i ensemblen blir avgörande för tolkningarna av de oftast tekniskt krävande verken.

NEO har ännu en gång valt tonsättare som utgör säregna och unika röster i det svenska musikmyllret. De två beställningsverken – komponerade av Lina Järnegard och Per Mårtensson – utgör en exklusiv inramning till programmet. Flera av de representerade tonsättarna är intresserade av att få instrumenten att låta annorlunda – få dem att kliva ur sig själva och det traditionella soundet.

Programmet är skräddarsytt för de nyfikna öronen – de öron som letar efter musiken ”Le mot juste”, ordet som vägs på guldvåg.

Väl mött!

 

Vår nästa konsert 18 april 2016 kl 19, Kulturens Hus, Lilla Salen
Upplev en sonatafton på internationell nivå med Gregory Maytan, violin och Daniel Beskow, piano.
På vår webbsida www.lkmf.se uppdateras alla program.

Till Dig som ännu inte är medlem
Passa på att bli medlem i Luleå kammarmusikförening, så stödjer Du vårt engagemang och bidrar till ett rikt musikliv i Luleå.
Medlemsavgiften för 2016 är som tidigare 200 kr per person. Föreningens bankgironummer är 5988-8693.