Musikbrev i februari 2016

Kära medlemmar i Luleå kammarmusikförening!

Tisdagen den 23 februari kl 19 inleder vi kammarmusikåret 2016 genom att ge en pianoafton med Robert Råberg i Kulturens hus, Lilla salen. Ni får följa med på en resa med musik från olika delar av Europa. Det blir stämningsfull barockmusik, virvlande romantiska tongångar och nutida musik med kärva klanger.

Robert Råberg är född och uppvuxen i Luleå och började spela piano för privatlärare när han var sju år för att sedan gå vidare till den kommunala musikskolan. Robert har studerat piano för Ewa Engström och Helge Kjekshus vid Musikhögskolan i Piteå och för Nina Tichman vid Hochschule für Musik und Tanz i Köln. Vid sidan av sitt musicerande verkar han som pianolärare vid Musik- och Dansskolan i Piteå.

Programmet för konserten spänner över många epoker men har sin tyngdpunkt i den romantiska musiken. Robert har valt att kalla kvällens program för Scener ur en karneval, vilket är hämtat från stycket Faschingschwank aus Wien (Karnevalscener från Wien) av Robert Schumann. Vi får därutöver lyssna till verk av Grieg, Händel, Sönstevold och Mozart.

Varmt välkomna.
Åke Hansson
sekreterare

Medlemssavgiften för 2016
Det är styrelsens förhoppning, att Du är nöjd med Ditt gångna år 2015 som medlem i vår förening. Varmt och hjärtligt tack för Ditt engagemang, Din entusiasm och värdefulla medverkan under det gångna året. Stödet från medlemmar och sponsorer är av avgörande betydelse för vår verksamhet.

Under 2016 kommer vi att erbjuda sex kammarkonserter. De närmast på följande konserterna  under våren ges den 31 mars och 18 april i Kulturens hus. På vår webbsida www.lkmf.se uppdateras alla program.

Till Dig som ännu inte är medlem
Passa på att bli medlem i Luleå kammarmusikförening, så stödjer Du vårt engagemang och bidrar till ett rikt musikliv i Luleå. Det är vår förhoppning, att vi får alltfler medlemmar, sponsorer och konsertbesökare, som vill lyssna och låta sig inspireras av den stora musiken i det lilla formatet.

Nya e-postadresser och adressändringar
Om Du fortsättningsvis vill få musikbrev och andra utskick ifrån oss till Din  e-postadress, meddela oss genom kontakt@lkmf.se dit Du också lämnar uppgift om ändrad bostadsadress.