Ordföranden har ordet

Nu stundar snart ett nytt, spännande musikår 2024. Välkomna till det!

Föreningens konserter under 2023 har varit välbesökta, spännande och väl genomförda föreställningar, vid flera tillfällen med fullsatt kafé-salong. Det är både glädjande och förhoppningsfullt inför framtiden.

Vad vi behöver inför den spännande musikframtiden är fler medlemmar i föreningen, Jag hoppas ni som läser detta och kommer till våra konserter blir våra medlemmar och på det sättet bidrar till trygghet i framtiden.

Våren 2024 är bokad och klar på alla sätt. Ni kan se programmet här på hemsidan. Alldeles särskilt glada är vi för konserten i april med Piteå Musikhögskolas sångstudenter, som tar oss på en resa till salongerna i Stockholm och Paris under 1920-talet. Vi kommer säkert att möta de sångarna framledes på olika scener, det är jag övertygad om.

Konserten i mars är också speciell genom att de båda musikerna gjort djupdykningar i den mesopotamiska musiken genom tiderna, bl a Armenien och Kurdistan och kombinerar det med vår europeiska klassiska tradition. Mesopotamien kallas ju ibland för ”Kulturens vagga” och det kommer att märkas i konserten.

Flera av vårens internationella musiker känner ni säkert igen: Helge Kjekshus, som arbetat i Piteå lång tid och Brusk Zanganeh som varit violinist i Norrbotten NEO och Norrbottens kammarorkester. Han är nu förste violinist i Uppsala Kammarorkester och Uppsala Kammarsolister och undervisar framtidens musiker på flera håll i världen.

Vi har fortfarande gratis entré för alla under 25 år, de kan hämta sina biljetter i kassan mot uppvisande av leg. Föreningens medlemmar har förstås sänkt biljettpris, ange bara den kod som ni har vid kassan.

Så jag hoppas vi ses på vårens konserter! De är som vanligt i Kulturens Hus/Lilla salen kl 19.00 och är ungefär 2×45 minuter med 20 minuters paus, så ni hinner hämta kaffe/te eller ett glas vin till kaféborden inför andra delen av konserten. Jag önskar er en fin musikvår med mycket av det som är vårt motto ”Den stora musiken i det lilla formatet”. Varmt välkomna 2024!

Majlis Granström
Ordförande