Ordföranden har ordet

God fortsättning på det nya året till medlemmar och alla övriga som läser vår hemsida!

2022 var ett härligt musikår med precis det som är vårt motto ”Stor musik i det lilla formatet” och vi är glada att vi med hjälp av våra ekonomiska bidragsgivare Luleå kommun och Statens Kulturråd samt föreningens medlemmar kan hålla den nivån. 

Nu stundar ett nytt musikår och ni kommer att få program tillsammans med möjlighet att betala medlemsavgiften inom kort. Ni kan också läsa programmet här på hemsidan och det kommer annonsering i vanlig ordning under året. Det är spännande konserter kan jag lova.

Jag vill särskilt sätta fokus på några programpunkter: I februari gästas vi av en blåsarkvintett från Den danske musikhögskole genom samarbete med den danska ambassaden. Vi hoppas att deras ambassadör kommer till konserten också .

Under året gör Norrbotten NEO sina två sista konserter med Region Norrbotten som sin huvudman. Ensemblen har gjort två program speciellt för vår förening i mars och november. Det blir idel kända kompositörer med musik som jag tror ni kommer att känna igen och tycka om, bl a makarna Schumann, Astor Piazolla och Heitor Villa Lobos.

Jag hoppas ni kommer att tycka om programmet för 2023. Ni är välkomna och ta gärna med er gäster. Om ni läser här på hemsidan om biljettpriser, så kan ni se att studerande 20-25 år har lägre biljettpris och alla upp till 20 år har fritt inträde. Vi vill med det ge ungdomar möjlighet att bekanta sig med den klassiska musiken. Ett extra välkommen till dem!

Vi ses i Kulturens Hus lilla sal under 2023! Väl mött och välkomna! Majlis Granström, ordförande i Luleå Kammarmusikförening