Oslo Strykekvartett


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier:

6a017c33fe35ed970b01b8d05f8a1c970c-piLuleå kammarmusikförening har detta vårt 20:e verksamhetsår lyckats engagera en av Skandinaviens mest eftersökta kammarmusikkvartetter, Oslo Strykekvartett.

Kvartetten bildades 1991 och den blev snart en viktig del i norskt musikliv och har så fortsatt fram till idag. Deras bländande presentationer och hängivenhet till musikens budskap har uppmärksammats långt utanför Norges gränser. De har framträtt över hela Europa därav ett flertal gånger i Wigmore Hall i London. Carnegie Hall i New York utgör höjdpunkten på deras internationella karriär Ensemblen utmärker sig med en mycket mångsidig repertoar med allt från standardverk med tyngdpunkt på Beethoven till stycken ur ABBAs repertoar. De framträder flitigt i skolor där de på ett lättsamt sätt presenterar musiken med humor och upptåg.

Vid denna konsert kommer de att spela verk av Beethoven, Schubert och Webern

Sök upp http://www.stringquartet.com/ Där kan du under ”videos” få lyssna på kvartettens musikaliska spännvidd.

Ungdomar tom 15 år är det gratis, gratisbiljetter kan endast hämtas på Kulturens hus Huvudsponsor: Frimurarlogerna i Luleå NRT ekonomikonsult AB, Bellis Blommor, Doktorerna Hassler

Biljetter köps här.