Magnus Holmander & David Huang – Rising Star


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier:

David Huangs katapultkarriär blev ett faktum när han vann Sveriges största tävling för klassiska musiker, Solistpriset 2014. Han blev snabbt utsedd till Sveriges Radio P2s husartist och är sedan dess en av Sveriges mest efterfrågade solister och en regelbunden gäst hos symfoniorkestrarna och konserthusen.
David Huang är en passionerad kammarmusiker och turnerar regelbundet som duo med solistprisvinnaren Amalie Stalheim samt pianotrio med norska stjärnviolinisten Guro Kleven Hagen. Men för David har det aldrig varit tillräckligt att bara spela den stora repertoaren i de traditionella konserthusen. Hans stora engagemang för att sprida den klassiska musiken till ny och ung publik gjorde att han 2016 startade konsertserien Förstaparkett som presenterar den främsta kammarmusiken i en hemmafestmiljö. Sedan 2018 är han tillsammans med Christian Karlsen grundare och konstnärliga ledare för en av Sveriges största festival förknippade med klassisk musik och ung publik, Gränslandet – symfonisk fest.

Magnus Holmanders passion för nutida musik och experimentella nyfikenhet, både som musiker och artist, har resulterat i nära samarbeten med många svenska kompositörer bl.a. Rolf Martinsson och Anders Hillborg.
Detta har lett till en rad solistuppdrag i t.ex. Royal Festival Hall i London, Auditorium i Milano, Stockholms konserthus, Berwaldhallen och Grieghallen i Bergen.
Magnus jobbar även mycket med den nya generationen svenska kompositörer och har uruppfört verk av Andrea Tarrodi, Jacob Mülhrad, Benjamin Stearn, Molly Kien och Klara Stirner. Nyligen skrev den lovande kompositören Ylva Fred ett verk för klarinett och piano där Magnus använder sina färdigheter som magiker för att få klarinetten att sväva.
2013-2017 deltog Magnus som klarinettist, magiker och dansare i Martin Frösts produktioner Dollhouse och Genesis som vid flera tillfällen spelades vid konserthus runt om i Norden.
Magnus tog sin kandidat- och masterexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och studerade för Hermann Stefánsson och Emil Jonason.

Program
M.Arnold Sonatina Op.29, 10’
C.Saint-Saëns Clarinet Sonata, Op.167, 17’
F.Poulenc Clarinet Sonata FP.184, 12’

Paus

M.Kien Commissioned by ECHO Rising Star, 8’
A.Pärt Spiegel Im Spiegel, 9’
R.Martinsson Suite Fantastique, 15’