Musikbrev 2 – 2020

M E D L E M S B R E V i februari 2020
Kära kammarmusikvänner!
Luleå kammarmusikförening hälsar er varmt välkomna
Torsdag 27 februari 2020 kl 1900
Kulturens hus, Lilla salen

Anna Boman Hald, flöjt, och Sabina Agnas, gitarr, är tillsammans Duo Cantilena
PASSION, GLÄDJE och VEMOD är titeln på denna finstämda och dynamiska konsert, där Duo Cantilena väver samman musik med korta dikter av den kanske inte så välkända svenska poeten AnnaGreta Wide (1920-1965).

AnnaGreta Wide har genom sina finstämda, sparsmakade och också humorfyllda dikter kommit att älskas av många. Musiken spelar en viktig roll i hennes lyrik. Ledorden PASSION, GLÄDJE och VEMOD knyter an till olika skeden i AnnaGreta Wides alltför korta liv.

Duo Cantilena, som består av flöjtisten Anna Boman Hald och gitarristen Sabina Agnas, tycker att det är spännande att koppla samman musik med kvinnliga poeter, författare och konstnärer. Duo Cantilena har tidigare gjort flera liknande program med sin musik med bland andra Ylva Eggehorn, Frida Kahlo och Selma Lagerlöf.

Duo Cantilena inledde sitt mångåriga samarbete när de båda studerade på solistlinjen vid Göteborgs musikhögskola. De tolkar musik från skilda sekler och spelar ur den rika repertoaren för flöjt och gitarr men framför även musik skriven särskilt för dem. Båda tycker att det är spännande att tänja gränserna för den traditionella musikerrollen och vill bredda och fördjupa den musikaliska upplevelsen med fler uttryckssätt som texter, dramatisering, bildspel, ljudeffekter och rekvisita.

I konserten bjuds musik från Bosnien, Argentina, Spanien, Amerika, Frankrike, Japan och Sverige.

M U S I K B R E V i feb 2020