Musikbrev i september 2019

Kära kammarmusikvänner!
Luleå kammarmusikförening hälsar Er varmt välkomna till

Mästarnas musik

Spännande kammarmusik för klassisk gitarr och flöjt

Onsdag 18 september 2019 kl 1900
Kulturens hus, Lilla salen

Jens Johansson, flöjt, och John Elénius, gitarr

John Elénius klassisk gitarr och Jens Johansson flöjt bjuder in till en intim och intensiv musikupplevelse såväl som virtuost fyrverkeri.

I programmet samsas barockens gigant Johann Sebastian Bach jämte sonen Carl Philipp Emanuels musik, vars uttrycksfulla tonspråk pekar från rokoko till wienklassicism. Vidare följer Astor Piazzollas eldiga, drömska och smäktande skildring av tangons historia och utveckling i fyra satser samt musik av en av Sveriges genom tiderna mest kände jazzmusiker Lars Gullin.

John Elénius är född och uppvuxen i Örgryte i hjärtat av Göteborg. Kontakten med klassisk gitarr och musik fick John redan som barn genom hemmet. John började sina studier för sin far, Staffan Elénius, sedan som privatelev till Bo Haraldsson. De senaste åren har John studerat vid Musikhögskolan i Piteå, för en Konstnärlig kandidatexamen, musikerutbildning med klassisk inriktning (2007-2010) för prof. Jan-Olof Eriksson, prof. Zoran Djukic (gästlärare under 2008-2009), prof. Tilman Hoppstock (2013 & 2015) och Marcin Dylla & Paul O ́Dette samt vidare studier vid Musikhögskolan i Piteå för en Konstnärlig masterexamen i musikalisk gestaltning och interpretation. Mellan 2004-2007 studerade John även Musikvetenskap vid Göteborgs universitet. John har mottagit flera stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien. John är verksam som solist och
kammarmusiker. Han är även aktiv som privatlärare på alla nivåer och för alla åldrar, samt flitig arrangör och författare till olika slags teorimaterial om bland annat gitarrspel och gitarrens repertoar. I maj 2010 spelade John in sin första soloskiva – 20th Century Guitar Music – på Meridional Music.

Jens Johansson, med rötterna i Jönköping och numera boende i Falkenberg, jobbar som frilansande musiker och flöjtlärare vid Hisingens kulturskola i Göteborg. Utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och under flera års privata musikstudier i England och Schweiz. Jens är lika hemma i klassisk musik som i jazz och har arbetat som frilansande flöjtist i många år, både som solist och ensemblemusiker, studiomusiker och med många engagemang med orkestrar runt om i Europa. Idag spelar Jens med fyra andra ensembler med genrebred repertoar; Frödingkvartetten (folk/visa/jazz), Dancing partners (flöjt och violin), Duo Arpeggione (flöjt och orgel) samt Poco a poco duo (flöjt och piano).

 

Vår nästa konsert onsdag 6 november 2019 kl 1900 i Kulturens hus, Lilla salen
Luleåsopranen Carina Stenberg och konsertpianisten Kristina Nilsson musicerar till-
sammans med sina gäster