Musikbrev i September 2018

Kära kammarmusikvänner!
Luleå kammarmusikförening hälsar Er varmt välkomna till
S i r e n a
en blockflöjtskvartett i rörelse
Tisdag 18 september 2018 kl 1900
Kulturens hus, Lilla salen

Sirena är en nyskapande och prisad blockflöjtskvartett som består av Karina Agerbo, Pia Brinch Jensen, Marit Ernst Bock och Pia Loman. Kvartetten bildades 1993 medan alla ännu var studerande på Carl Nielsen Academy i Odense, där den svenske blockflöjtisten och professorn Dan Laurin var deras lärare. Sedan dess har de gjort otaliga konserter för både barn och vuxna i Norden och resten av Europa med en repertoar som spänner från renässansen över barocken till vår egen tids musik.

Kvartetten har vunnit ett flertal priser, har uppträtt i radio och TV och har en rad uruppförande av svenska, danska norska och isländska tonsättare bakom sig. Sedan år 2000 har Sirena utgivit två kritikerrosade CD-skivor på BIS Records, varav den ena är inspelad tillsammans med Dan Laurin. Konserten blir också en berätelse
med sin egen dramaturgi och retorik. En berättelse som på ett ytterst välavvägt sätt
blandar stilar, genrer, energi, växling mellan stillastående och rörelse, balans och
obalans. Barockmusik, renässans- och medeltidsmusik samt vår egen tids musik
presenteras i ett flöde där det övergripande är rörelsen i rummet och kommunikationen
med publiken och varandra.

Vår nästa konsert måndag 8 oktober 2018 kl 1900 i Kulturens hus, Lilla salen
Eva Lindal, violinist, möter Stina Hellberg Agback, harpist, i en konsert som tar oss från
Purcell och Dowland till Satie och Coltrane