Musikbrev i februari 2018

Kära kammarmusikvänner!

Luleå kammarmusikförening hälsar Er varmt välkomna
tisdagen 27 februari 2018 kl 1900
Kulturens hus, Lilla salen

Geir Inge Lotsberg, Liv Hilde Klokk, Magnus Boye Hansen, Øystein Sonstad Oslo Strykekvartett en av Skandinaviens mest eftersökta kammarmusikkvartetter spelar verk av Mozart och Beethoven.
Oslo String Quartet som är kvartettens internationella namn bildades 1991 och är en av vår tids mest allsidiga och hyllade stråkkvartetter. Den är en viktig del i norskt musikliv och en återkommande gäst vid ett flertal nationella och internationella kammarmusikfestivaler. Kvartetten har ofta gästat Wigmore Hall i London och gjort sin USA-debut i Carnegie Hall 2005. Kvartettens mångsidighet kommer till uttryck i en repertoar som sträcker sig från de klassiska standardverken till nutida musik. Geir Inge Lotsberg, förstaviolin, och Øystein Sonstad, violoncell, har varit med från start. Andraviolinisten Liv Hilde Klokk blev medlem 2007 och Magnus Boye Hansen, viola, är alldeles nybliven medlem i kvartetten.

Vår nästa konsert 17 april kl 1900 i Kulturens hus, Lilla salen
Duo Matilda Sterby & Per Olsson – Schumann & Mahler

Många tänker på Robert Schumann och Gustav Mahler när de hör namnen i titeln till kvällens konsert. Vi vill presentera musik som skrevs av de båda männen, men även av kvinnorna i en tidsepok då det inte var lätt att vara kvinnlig kompositör. Under denna kväll får ni möta de kanske mest kända paren i romantiska musikens era, Clara och Robert Schumann samt Alma och Gustav Mahler.